Hanuman Jayanti 2021 Chalisa Lyrics Images in Hindi

Hanuman Jayanti 2021: हनुमान जयंती (Hanuman Jayanti) के शुभ अवसर पर हनुमान जी के भक्त तरह तरह से उनकी जयंती मानते हैं। लेकिन आजकल के इस इंटरनेट के जमाने में अधिकतर भक्त उनकी जयंती पर हनुमान चालीसा (Hanuman Chalisa) की चौपाई (Chaupai) , छंद (Chhand) और श्लोक (Shlok) अपने अनोखे अंदाज में लोगों के साथ शेयर करते हैं।
कई लोग हनुमान जयंती (Hanuman Jayanti) पर अपने व्हाट्सअप (WhatsApp) और फ़ेसबुक (Facebook) की DP पर बजरंग बली की क्रिएटिव फोटो लगाते हैं, तो कई लोग स्टैटस और स्टोरी पोस्ट करते हैं।
यदि आप भी हनुमान जे के परम भक्त हैं। और उनकी जयंती या मंगलवार (Tuesday) के दिन संकट मोचन की DP, Story, या Status पोस्ट करना चाहते हैं। तो यहाँ आपके लिए हमने किया है हनुमान जी महाराज से जुड़ी तमाम images. जिन्हें आप अपने दोस्तों के साथ भी शेयर कर सकते हैं।
Table of Contents
Hanuman Jayanti 2021

Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर। जय कपीस तिहुं लोक उजागर।।

रामदूत अतुलित बल धामा। अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा।।

महाबीर बिक्रम बजरंगी। कुमति निवार सुमति के संगी।।

कंचन बरन बिराज सुबेसा। कानन कुंडल कुंचित केसा।।

हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै। कांधे मूंज जनेऊ साजै।

संकर सुवन केसरीनंदन। तेज प्रताप महा जग बन्दन।।
विद्यावान गुनी अति चातुर। राम काज करिबे को आतुर।।

प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया। राम लखन सीता मन बसिया।।

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा। बिकट रूप धरि लंक जरावा।।

भीम रूप धरि असुर संहारे। रामचंद्र के काज संवारे।।

लाय सजीवन लखन जियाये। श्रीरघुबीर हरषि उर लाये।।

रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई। तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई।।

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं। अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं।।

सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा। नारद सारद सहित अहीसा।।

जम कुबेर दिगपाल जहां ते। कबि कोबिद कहि सके कहां ते।।

तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा। राम मिलाय राज पद दीन्हा।।

तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना। लंकेस्वर भए सब जग जाना।।

जुग सहस्र जोजन पर भानू। लील्यो ताहि मधुर फल जानू।।

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं। जलधि लांघि गये अचरज नाहीं।।

दुर्गम काज जगत के जेते। सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते।।

राम दुआरे तुम रखवारे। होत न आज्ञा बिनु पैसारे।।

सब सुख लहै तुम्हारी सरना। तुम रक्षक काहू को डर ना।।

आपन तेज सम्हारो आपै। तीनों लोक हांक तें कांपै।।

भूत पिसाच निकट नहिं आवै। महाबीर जब नाम सुनावै।।

नासै रोग हरै सब पीरा। जपत निरंतर हनुमत बीरा।।

संकट तें हनुमान छुड़ावै। मन क्रम बचन ध्यान जो लावै।।

सब पर राम तपस्वी राजा। तिन के काज सकल तुम साजा।

और मनोरथ जो कोई लावै। सोइ अमित जीवन फल पावै।।

चारों जुग परताप तुम्हारा। है परसिद्ध जगत उजियारा।।
साधु-संत के तुम रखवारे। असुर निकंदन राम दुलारे।।
अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता। अस बर दीन जानकी माता।।
राम रसायन तुम्हरे पासा। सदा रहो रघुपति के दासा।।
तुम्हरे भजन राम को पावै। जनम-जनम के दुख बिसरावै।।
अन्तकाल रघुबर पुर जाई। जहां जन्म हरि-भक्त कहाई।।
और देवता चित्त न धरई। हनुमत सेइ सर्ब सुख करई।।
संकट कटै मिटै सब पीरा। जो सुमिरै हनुमत बलबीरा।।
जै जै जै हनुमान गोसाईं। कृपा करहु गुरुदेव की नाईं।।
जो सत बार पाठ कर कोई। छूटहि बंदि महा सुख होई।।
जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा। होय सिद्धि साखी गौरीसा।।
तुलसीदास सदा हरि चेरा। कीजै नाथ हृदय मंह डेरा।।
पवन तनय संकट हरन, मंगल मूरति रूप।
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप।।
Lord Hanuman Images for DP, Status and Story
Hanuman Chalisa Lyrics in Hindi
Jai Hanuman Gyan Gun Sagar. Jai Kapis Tihun Lok Ujagar.
Ramdoot Atulat Bal Dhama. Anjani-Putra Pawansut Nama.
Mahabir Vikram Bajrangi. Kumati Niwar Sumati ke Sangee.
Kanchan Baran Biraj Subessa. Kanan kundal Kunchit kesa.
Haath Bajra au Dhwaja Biraje. Kandhe mooj janeu saje.
Sankar Suwan Kesarinandan. Tej Pratap Maha Jag Bandan.
Vidyavan |Guni Ati Chatur. Ram Kaj Karibe ko Aatur.
Prabhu Charitra Sunbe Ko Rasiya. Ram Lakhan Sita Man Basia.
Suksham Roop Dhari Siyahin Dikhawa. Bikat Roop Dhari Lank Jarawa.
Bhima Roop dhari asura samhare. Ramchandra ke Kaaj Sawanre.
Lay Sajeevan Lakhan Jiaye. Shri Raghubir Harshi ur Laye.
Raghupati Keenhi Bahut Badhai. Tum Mam Priya Bhartahi Sam Bhai!
Sahas badan tumhro jas gawe. As Kahen Shreepati Kanth Lagawe.
Sanakadic Brahmadi Munisa. Narada Sarad Sahit Aheesa.
Jam kubera digpal jahan te. Kabi Kobid Kahi Sake Kahan Te?
Tum Upkaar Sugrivhin Kinha. Ram Milay Raj Pad Dinha.
Tumhro mantra Bibhishan Mana. LankeshwarBhay Sab Jag Jana.
Jug Sahasra Jojan Par Bhanu. Lilyo tahi Madhur Fal Janu.
Prabhu Mudrika Meli Mukhi Mahe. jalidhi Laangh Gaye Achraj Nahi.
Gurgam Kaaj Jagat ke Jete. Sugam Anugrah Tumhre Tete.
Ram Duaare Tum Rakhwarte. Hot n Aagya Bin Paisare.
Sab Sukh Lahe Tumhari Sarna. Tum Rakshak Kahu ko Darna.
Aapan Tej Samharo Aape. Teenon Lok Hank ten Kanpe.
Bhoot Pisach Nikat nhi Aave. Mahabir Jab Naam Sunavai.
Nasai Rog hare sub pira. Japat Nirantar Hanumat Bira.
Sankat ten Hanumaan Chhudawe. Man kram Bachan Dhyan jo lawe.
Sab par Ram Tapaswi Raja. Tin ke Kaaj Sakal Tum Saja.
Aur Manorath jo Koi Lave. Soi Amit Jeevan Fal Pave.
Charon Jug Pratap Tumhara. Hai parsiddha Jagat Ujuyara.
Sadhu sant Ke Tum Rakhware. Asur Nikandan Ram Dulare.
Ashtha Siddhi Nav Nidhi ke Data. As Bar Deenh Janki Mata.
Ram Rasayan Tumhre Pasa. Sada Raho Raghupati Ke Dasa.
Tumhre Bhajan Ram Ko Pawe. Janam Janam ke dukh Bisrawe.
Antkaal Raghuwar Pur Jaai. Jahan Janm Hari Bhakt Kahai.
Aur Devta Chitta n Dharai. Hanumat sei Sarb Sukh Karai.
Sankat Kate Mite sab Peera. Jo sumre Hanumat Balbeera.
Jai Jai Jai Hanuman Gosai. Kripa Karhu Gurudev ki Naai.
Jo sat baar Path Kar Koi. Chhotahi Bandh Maha Sukh Hoi.
Jo Yah Padhe Hanumaan Chalisa. Hoy Siddhi Sakhi Gaurisa.
Tulsidas Sada Hari Chera. Keejai Nath Hriday Mhan Dera .
Jai Hanuman Images for DP and Status in HD
Read This Also 👉 Good Day Wishes, Messages, and Quotes with Images
Read This Also 👉 Good Morning Quotes in Hindi with Images
Pingback: south beach miami boat rentals
Pingback: 홀덤사이트
Pingback: magic mushrooms for sale USA
Pingback: พิมพ์ฉลากสินค้า
Pingback: DataHK
Pingback: แทงบอล สูง-ต่ำ
Pingback: meja365
Pingback: Native Smokes
Pingback: superkaya88
Pingback: เครดิตฟรี 100